Met deze zes tips wint u iedere Pubquiz

Er bestaat geen cursus waarmee u in een korte tijd een schat aan algemene kennis vergaart. Dit is een dagelijkse bezigheid. Bijvoorbeeld door het nieuws te volgen, wat verder gaat dan koppen snellen. Lees daadwerkelijk krantenartikelen en kijk journaals of actualiteitenprogramma’s.

2. Wees geïnteresseerd

Algemene kennis ontwikkelen gaat samen met oprechte interesse. Door open te staan voor wat er in de wereld gebeurt, zijn mensen in staat om dingen te onthouden die aan een ander voorbij gaan. De motivatie om meer te willen weten, is dé kracht achter een beter geheugen.

3. Zoek het verband

Herhaal wat u hebt gezien of gelezen. Ga geen lijstjes stampen. Dit heeft op de lange termijn geen effect. Doseer nieuwe informatie die u tot u neemt en probeer dit te linken aan kennis die er al is. Deze manier van verbanden leggen zorgt dat u beter zult onthouden.

4. Neem rust

Wilt u meer weten over bepaalde materie en deze bestuderen? Zorg voor afwisseling en neem voldoende rust. Hersenen hebben tijd nodig om informatie te verwerken. Ook een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens het slapen sluiten de hersenen zich af van de zintuigen en verwerken de ervaringen van die dag.

5. Eet u slim

Weet wat u eet. Zo wordt het geheugen versterkt door Vitamine B, antioxidanten, vlees en vis. Het is allemaal op de kaart van Restaurant Spoorzicht te vinden!

6. Test uw kennis

Oefen of uw kennis is gestegen, door mee te doen met quizzen en spelprogramma’s op tv.

Wilt u samen met uw vrienden uw kennis in de praktijk testen? Kom dan bij Spoorzicht langs op de eerste dinsdag van de maand. Wij organiseren dan vanaf 20 uur een Pubquiz. Vooraf een hapje eten? Dan is de pubplate in combinatie met de Pubquiz een gezellige en smakelijke aanrader. Op 29 december is onze jaarlijkse Oliebollenquiz, de Pubquiz die terugkijkt op het afgelopen jaar!